Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat la finalul ședinței coaliției de guvernare că, în perioada următoare, se are în vedere renunțarea la impozitul de 5% pe dividende și splitarea TVA-ului. Liderul ALDE a subliniat că Executivul este responsabil de calendarul adoptării acestor măsuri fiscale asumate prin programul de guvernare.

„Așa cum ne-am angajat, revin asupra deciziei de a reduce impozitul pe dividende de la 5% la 0%, splitarea TVA-ului despre care prim-ministrul și ministrul de finanțe au și vorbit și un lucru foarte important, dar subliniez aici, aplicarea va fi de la 1 ianuarie 2018”, afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.
Președintele ALDE a mai declarat că decizia de scădere a impozitului pe venit de la 16% la 10% se va aplica, dar are termen 1 ianuarie 2018.
„Decizia pe care noi am anunțat-o de a scădea impozitul pe venit de la 16% la 10% se va aplica, dar și această măsură va avea termenul 1 ianuarie 2018. Guvernul trebuie să lucreze conform legislației în vigoare, să anunțe aceste măsuri cu un anumit termen înainte tocmai în virtutea principiului predictibilității, însă așa cum vă spuneam nu vor exista costuri suplimentare nici pentru angajator nici pentru angajat, deci este o veste bună pentru toată lumea”, a spus liderul ALDE.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.