comunicat de presa

ALDE deschide noi orizonturi culturale

By 26 februarie 2019 No Comments

COMUNICAT DE PRESĂ

ALDE deschide noi orizonturi culturale:

Garajele Leonida și Muzeul Național Tehnic, înproprietatea Primăriei Capitalei

 

             La inițiativa viceprimarului ALDE al municipiuluiBucurești Tomnița Michaela Florescu și a ConsilierilorGenerali ALDE, Consiliul General al municipiului București a votat  proiectul de hotărâre prin care se solicită GuvernuluiRomâniei trecerea în administrarea domeniului public al Municipiului București a Muzeului Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida.  Solicitarea vine în contextual în care se dorește reabilitarea Muzeului Tehnic. Acesta urmează fie parte integrantă a polului cultural dezvoltat în zona ParculuiCarol, un parc cu potențial cultural remarcabil prin istorie șitradiție. Muzeul Tehnic se află în present într-o clădireimproprie sub forma unui pavilion ce datează din 1934, cu o suprafață de expunere de aproximativ 3000 de metri îninterior și 1000 de metri în exterior. Muzeul Tehnic deține înprezent un patrimoniu muzeal de peste 5000 de piese, din care, aproximativ 300 sunt de o valoare excepțională.

            De asemenea, tot la inițiativa viceprimaruluimunicipiului București Tomnița Michaela Florescu și a Consilierilor Generali ALDE, Consiliul General al municipiului București a votat solicitarea similar cătreGuvernului României de emitere a unei hotărâri pentrutransmiterea din domeniul public al statului în domeniulpublic al municipiului București a Garajelor Leonida. Odatărealizat acest transfer, Garajele Leonida vor primi o nouădestinație, aceea de Muzeu al Mobilității. Acesta va complete polul cultural în zona Pieței Victoria, alăturându-se celor treimuzee aflate în zonă. Scopul acestor patru muzee este să-șigândească spațiul public, punând în valoare un patrimoniucultural și științific unic în România, spațiu ce ar putea deveniun nou brand pentru București. Construcția strategic a acesteizone vizează conectarea naturală a celor patru instituțiimuzeale într-un spațiu public emblematic, prin facilitareaaccesului pietonal și realizarea unei zone cu o imagine și o identitate unitare, la scara orașului, ce se va constitui într-un pol social și cultural.

Inițiativele viceprimarului ALDE Tomnița Michaela Florescu au fost susținute de către reprezentanții AlianțeiLiberalilor și Democraților, din cadrul Primăriei MunicipiuluiBucurești, respective consilierii generali Claudiu Daniel Catana, Valentin Voicu și Tudor-Tim Ionescu și aprobate cu unanimitate de voturi.

 

Departamentul de comunicare ALDE București

Leave a Reply