comunicat de presasector 2

„Când voi fi Mare” – un nou proiect educaţional pentru copiii din Sectorul 2 iniţiat de ALDE

By 18 aprilie 2019 No Comments

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

„Când voi fi Mare” – un nou proiect educaţional pentru copiii din Sectorul 2 iniţiat de ALDE

 

 

Un nou proiect educaţional iniţiat de consilierii locali ALDE Sector 2 – Andrei Metehău şi Robert Andrei va fi implementat pe parcursul anului şcolar 2019 – 2020.„Când voi fi Mare” – consiliere și orientare profesională pentru copii, este un proiect îndrăzneţ, inovator, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, precum și viitoarelor lor profesii. Programul are ca scop pregătirea copiilor de la unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 2 şi dobândirea competenţelor-cheie care să le asigure succesul şcolar şi, în perspectivă, participarea lor pe piaţa muncii. Copiii vor putea propune ateliere pentru viitoarele lor meserii, așa cum își doresc, așa cum simt şi cum visează. La aceste întâlniri vor participa şi copiii instituţionalizaţi prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2.

 

Astfel, vor avea loc cinci sesiuni principale de selecţie, într-un spațiu securizat, numit Centrul de formare și informare în carieră, în lunile:Octombrie 2019, Noiembrie 2019, Februarie 2020, Aprilie 2020 şi Mai 2020. În acest spațiu, copiii prezenți vor putea asista la conferințele susținute de psihologi și specialiști din mai multe domenii de activitate, iar, în funcţie de opţiunile fiecăruia, vor continua descoperirea viitoarei lor profesii în ateliere special dedicate.

 

Proiectul este susţinut de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 şi Consiliul Local Sector 2. Persoanele interesate de modalitatea de desfăşurare a proiectului pot obţine mai multe detalii la unităţile de învăţământ din Sectorul 2.

 

 

 

 

Departamentul de Comunicare ALDE Sector 2

Leave a Reply