comunicat de presa

La propunerea ALDE, achiziţiile publice ecologice vor ajunge la 5% până în 2025


By 27 februarie 2019 No Comments

 

Comunicat de presă

La propunerea ALDE, achiziţiile publice ecologice vor ajunge la 5% până în 2025

            Până în anul 2025, pragul achizițiilor publice ecologice, din cadrul Programului Anual al Achizițiilor Publice al Primăriei Capitalei, va ajunge la un nivel de 5% din totalul acestora. Este o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, aprobată astăzi, ca urmare a unei ințiative a consilierului general ALDE Tudor-Tim Ionescu.

            Achiziţiile publice ecologice reprezintă o soluţie de reducere a cheltuielilor publice şi de protecţie a mediului aplicată în multe ţări europene. De asemenea, reprezintă un proces prin care autorităţile publice cumpără bunuri, servicii şi lucrări cu impact redus asupra mediului. Pe baza unor criterii de mediu, autorităţile publice pot procura servicii de electricitate, servicii de transport, echipamente de birou IT, produse alimentare şi de catering, precum şi multe alte bunuri şi servicii care contribuie la reducerea impactului asupra mediului.

Inițiativa consilierului general Tudor-Tim Ionescu a fost susținută de către toți reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților, din cadrul PMB, viceprimarul Tomnița Michaela Florescu, precum și de consilierii generali Claudiu Daniel Catana și Valentin Voicu și aprobată cu unanimitate de voturi.

Departamentul de comunicare ALDE București

Leave a Reply