comunicat de presa

Președintele ALDE Sector 4 Adrian-Vlad Chiotan susține proiectul guvernamental „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”

By 23 mai 2019 No Comments

Președintele ALDE Sector 4 Adrian-Vlad Chiotan susține proiectul guvernamental „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”

 

Președintele ALDE Sector 4 Adrian-Vlad Chiotan se implică în proiectele cu impact major de sprijin al persoanelor cu dizabilități.

Astăzi, 23 mai a.c., președintele ALDE Sector 4, în calitate de președinte al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), a semnat astăzi împreună cu ministrul interimar al Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, în prezența premierului României Viorica Dăncilă, contractul de finanțare pentru proiectul „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, în cadrul proiectelor cofinanțate din Programul Operațional Capital Uman (POCU) – Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți. Durata proiectului este de 3 ani.

Proiectul prevedeacordarea de subvenţii pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi în accesarea şi utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru stimularea ocupării de locuri de muncă.

Vorbim de tehnologie modernă, spre exemplu: programe software și scannere cu ajutorul cărora persoanele nevăzătoare pot citi documente, aparate auditive performante, fotolii rulante electrice personalizate, proteze inteligente pentru persoanele cu amputații, sau orice alte dispozitive, echipamente sau instrumente utilizate de către persoanele cu dizabilități pentruprevenirea limitărilor de activitate, a restricțiilor de participaresau pentru înlocuirea funcțiilor și structurilor corpului.

Subvenția se va acorda sub forma unui voucher tipărit de ANPD, care va fi distribuit de Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului județene/locale ale sectoarelor municipiului București, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap și a recomandării medicului specialist. În cadrul proiectului, persoanele cu dizabilități vor beneficia de servicii de informare, consiliere și formare profesională din partea Agențiilor Județene de Ocupare a Forțelor de Muncă.

Metodologia de acordare a voucherelor se va elabora de către ANPD și se va publica pe site-ul acesteia. Tot pe site-ul ANPD se va afișa și lista actualizată periodic de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces.

 

Departamentul de comunicare al ALDE Sector 4

 

 

Leave a Reply