știri

Elena Petrescu este noul președinte al ALDE Sector 3

Filiala ALDE Sector 3 are un nou președinte în persoana doamnei Elena Petrescu, care în prezent este și viceprimarul Primăriei Sectorului 3 al Capitalei. Joi, 24 august a.c., a avut loc Conferința pentru alegerea noului Birou Politic al filialei ALDE Sector 3, la sala Cinema Gloria, din Sectorul 3 al Capitalei.

În prezența a 99 delegați ai filialei ALDE Sector 3, din totalul de 104 delegați, a fost aleasă noua structură de conducere a organizației, din care fac parte, alături de președinte, nouă vicepreședinți: Cătălin Harnagea, Romeo Popescu, Valentin Voicu, Tiberiu Horcea, Luminița Anghel, Dana Medrea, Andrei Grigoraș, Răzvan Diaconescu și Carmen Măgureanu,  precum și alți 19 simpli membri, alături de alți șase membri supleanți.

Europarlamentarul Norica Nicolai a arătat că deși ALDE este un partid nou în România, un partid tânăr, domnia sa a ținut să precizeze că: „Eu am fost ALDE înainte ca ALDE să existe ca partid politic. Am ales după alegerile europarlamentare să rămân în grupul politic care a sprijinit România în aderarea ei europeană, în grupul politic care a sprijinit liberalismul în România. Dar, din păcate, liberalismul în forma lui partinică care se numește PNL este departe de a fi partidul pe care l-am cunoscut mulți dintre noi, este departe de a fi partidul care mai poate oferi ceva României, pentru că, de regulă, liberalii sunt oameni consecvenți și atunci când greșesc își asumă greșeala. Este foarte greu ca un partid să mai spună ceva când are în fruntea sa un lider care acum 4 ani spunea ceva despre o realitate românească pe care o știm cu toții și astăzi pentru că o conjunctură politică, nişte cumetrii, nişte conveniențe îl fac să fie în altă sferă, se dezice de ceea ce a spus. Eu îmi doresc de la ALDE ca niciodată să nu se dezică de ceea ce a spus, mai ales atunci când greșește”. Totodată, doamna Norica Nicolai a arătat că România s-a schimbat și a subliniat faptul că: „Depinde de noi ca această țară să arate altfel, depinde de noi, dacă dumneavoastră, în comunitățile locale veți reuși să aveți o viziune”.

Prezent la evenimentul organizat de ALDE Sector 3, primarul Robert Negoiță a spus că apreciază în mod special pozițiile politice „corecte și îndrăznețe”ale președintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, dar și ale doamnei europarlamentar Norica Nicolai. Domnia sa a salutat cu această ocazie buna colaborare pe care o are la nivel de primărie cu partenerii de coaliție din ALDE, „un  parteneriat constructiv, un parteneriat cu ajutorul căruia reușim să facem multe lucruri bune și, sper, vizibile”.

Elena Petrescu, actualul președinte ales al filialei ALDE Sector 3, a mulțumit celor prezenți pentru votul de încredere acordat și a declarat că: „Organizația ALDE Sector 3 este ca o familie pentru mine. Ea mi-a oferit ocazia să mă dezvolt politic și profesional. Sunt convinsă că și în noua formulă de conducere vom reuși să devenim mai puternici”. Elena Petrescu și-a arătat încrederea pe care o are în toată echipa numită „ALDE Sector 3” spunând că este bucuroasă și emoționată în același timp că are alături o echipă capabilă alături de care va duce la capăt proiectele organizației.

La Conferința pentru alegerea noului Birou Politic al filialei ALDE Sector 3 au mai participat, deputatul Andrei Gerea – președintele Consiliului de Coordonare al ALDE București-, viceprimarul Capitalei Tomnița Florescu, Stelian Fedorca – consilier de stat al prim- ministrului pe probleme de învățământ -, Robert Tudorache – secretar de stat la Ministerul Energiei -, consilierul general al PMB Valentin Voicu – amfitrionul evenimentului -, Vicențiu Știr – secretar de stat la Ministerul Consultării Publice -, Ionel Petre – vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Protejate -, Liliana Mincă – președinte ALDE Botoșani și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru protecția Consumatorului -,  Magdalena Grigore – secreatar de stat la Ministerul Transporturilor – , Adrian Chiotan – președinte ALDE Sector 4 și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități -, Claudiu Catana – consilier general în cadrul PMB și președintele Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților -, precum și alți reprezentați ai filialelor ALDE din București.

Leave a Reply