știri

Reprezentant al Muzeului Mineritului din Roşia Montană: Călin Popescu Tăriceanu a stat la rând ca orice turist pentru a vizita muzeul

Reprezentanții Muzeului Mineritului din Roșia Montană dezmint informațiile apărute cu privire la vizita președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Un reprezentant al muzeului a declarat pentru agenția de presă Mediafax că președintele ALDE a aşteptat la rând ca orice alt turist. Reprezentantul muzeului a subliniat că liderul ALDE nu a avut un statut preferenţial la vizita sa de miercuri la acest obiectiv.

”Dânsul nu a avut o vizită oficială, nu a fost anunţată de nimeni, a venit ca orice turist, este în concediu, cu familia şi cu prietenii, s-a prezentat la poartă, când i-a venit rândul a intrat. Şi dânsul a aşteptat în jur de 5-10 minute până când a fost primit. A stat la rând ca orice alt cetăţean, a venit şi s-a prezentat ca orice alt vizitator de la Roşia Montană. Nu a avut niciun privilegiu, până nu a intrat înăuntru nici n-am ştiu dacă e dânsul sau nu e dânsul. Dacă nu era vorba de Tăriceanu şi era vorba de Gheorghe Popescu, pe care nu-l cunoştea nimeni… Nu e prima dată când se aşteaptă la poartă”, a declarat pentru agenția Mediafax un reprezentant al Muzeului Mineritului şi minei de la Roşia Montană.

Acesta a adăugat că ceilalţi turişti care au vizitat Muzeul au aşteptat circa 10 minute până s-a terminat vizita grupului din care făcea parte Călin Popescu-Tăriceanu, la fel cum şi preşedintele ALDE a aşteptat până când grupul dinaintea sa şi-a terminat turul.

”La Roşia Montană este o veche exploatare, aflată în conservare. Aici nu se desfăşoară activităţi specifice de muzeu. În perioada în care nu se fac supravegheri de lucrări sau alte lucrări, se fac vizite la muzeu. Programul este de luni până vineri între orele 8.00 şi 14.00. Problema este că se mai aşteaptă şi nu se intră cu mai puţin de cinci persoane fiindcă nu se rentează din punct de vedere economic (…) Se mai stă şi pentru că nu poţi să suprapui grupurile şi nu poţi să intri cu un număr foarte mare în subteran (…) El a avut acelaşi tratament”, a mai spus reprezentatul minei de la Roşia Montană.

Amintim că președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a făcut o serie de precizări cu privire la informațiile propagate în spațiul public.

”Pentru a oferi informaţii corecte şi în speranţa că nicio publicaţie nu va folosi filmuleţul pentru a răspândi informaţii false, vreau să fac o serie de precizări. Muzeul se vizitează în grupuri de persoane. Numărul persoanelor este stabilit de organizatori şi de reprezentanţii muzeului. Astfel că, am aşteptat şi noi, împreună cu ceilalţi turişti pentru ca grupul precedent să termine vizita, înainte de a începe turul grupului din care am făcut parte, nu înaintea altcuiva”, a scris Calin Popescu -Tariceanu pe pagina de Facebook.

Leave a Reply